Voorbumper

Vroeger werd de voorbumper van staal gemaakt om tegen een stootje te kunnen. Deze stalen voorbumper was in eerste instantie puur voor de stevigheid. Om de voorbumper toch wat mooier te maken werd deze vaak verchroomd. Ook werd de voorbumper vaak voorzien van een rubberen strip om de voorbumper te beschermen.

Nu wordt de voorbumper meestal van kunststof gemaakt. Dit heeft als voordeel dat de voorbumper in elke gewenste vorm gemaakt kan worden. Daardoor kan een voorbumper ook veel beter aansluiten op de carrosserie. De voorbumper van een auto is tegenwoordig dan ook zeer bepalend voor het design van de auto. Zo worden mistlampen en grilles vaak in de voorbumper geintegreerd. Ook is het vaak ook mogelijk om een andere, mooier gestylde voorbumper te plaatsen. Per model is het vaak mogelijk om voor een andere voorbumper te kiezen. Bijvoorbeeld bij BMW kan er optioneel een M voorbumper gemonteerd worden of bij Mercedes een voorbumper van AMG.

De voorbumper heeft echter niet meer de functie die deze vroeger had; Een voorbumper is niet meer gemonteerd om de auto passief te beschermen. Wel worden er vaak sensoren in de voorbumper geplaatst die de auto actief moeten beschermen. Maar ook dit kan niet voorkomen dat de voorbumper stuk gaat bij een aanrijding. Dan biedt de Bumperspecialist uitkomst.

Voorbumpers zijn vaak erg duur, waardoor het interessant is om bij de Bumperspecialist een gebruikte voorbumper te kopen. De Bumperspecialist heeft duizenden voorbumpers op voorraad. Deze vaak lichtbeschadigde voorbumpers zijn veel goedkoper dan een nieuwe voorbumper.
Nu 317 bumpers online op foto te bekijken!