Achterbumper

Vroeger werd de achterbumper op de carrosserie geschroefd ter bescherming van de auto. De achterbumper was een los onderdeel dat meestal van staal werd gemaakt. De achterbumper werd vaak verchroomd om toch enigszins een mooie uitstraling te hebben, ondanks dat de achterbumper buiten het koetswerk uit stak. De achterbumper werd vaak beschermd tegen beschadigingen door een rubberen stootlijst te monteren.

Tegenwoordig maakt de achterbumper steeds meer deel uit van het ontwerp. De achterbumper wordt nu gemaakt van kunststof, wat als voordeel heeft dat de achterbumper elke gewenste vorm kan krijgen. Daardoor is de achterbumper ook steeds bepalender geworden voor het gehele design van de auto. Er worden steeds meer zaken in de achterbumper verwerkt. Zo is er vaak een uitsparing in de achterbumper aanwezig voor de uitlaat, zodat deze niet meer onder de auto uitsteekt, maar meer in het totale ontwerp past. Ook kunnen er sensoren in de achterbumper worden geplaatst. Deze beschermen de achterbumper actief bij het achteruitrijden. Bij montage van een trekhaak moet er vaak een uitsparing in de achterbumper worden gemaakt, omdat de achterbumper vaak tot ver onder de auto door loopt.

Als uw achterbumper door een aanrijding stuk is, kunnen wij van de Bumperspecialist vaak een vervangende achterbumper met lichte, goed te repareren schade leveren. Als we de achterbumper die u zoekt niet hebben, dan is het wellicht ook mogelijk dat wij uw eigen achterbumper repareren. De achterbumper mag dan uiteraard niet te ver kapot zijn. Stuurt u ons in het laatste geval even een paar foto’s van uw achterbumper, dan kunnen wij u meestal direct vertellen of reparatie van de achterbumper mogelijk is en wat dit ongeveer gaat kosten.
Nu 317 bumpers online op foto te bekijken!