Repareren bumper

Reparatiemethoden bumpers
Niet alle bumpers zijn van hetzelfde materiaal gemaakt. Elk materiaal heeft andere eigenschappen en moet met gepaste reparatiemethoden worden gerepareerd. Zo zijn de meeste bumpers van PP-EPDM. Dit kunnen we repareren met behulp van kunststoflastechniek. Ook P/E kan met kunststoflassen worden gerepareerd worden. Klik hier voor uitgebreide informatie met betrekking tot kunststoflassen. PUR is dan weer een kunststof dat niet lasbaar is. Dit kunnen we repareren met speciale 2-componentenlijm. Klik hier voor meer informatie over het lijmen van niet-lasbare bumpers.

Gladschuren bumperreparatie
Na het repareren van de bumper schuren wij de bumper ter plaatse van de reparatie grof af. In deze staat leveren wij de bumper standaard af.

Gerepareerde bumper strakmaken.
Na het repareren van een bumper moet de bumper nog strakgemaakt worden. Dit wil zeggen dat een gerepareerde bumper met behulp van plamuren en schuren weer mooi glad wordt gemaakt. Dit behoort niet tot onze standaard levering, omdat veel spuiterijen graag zien dat wij het goed gerepareerd hebben met behulp van kunststoflassen. Zo komen zij niet voor verrassingen te staan, omdat er geen verborgen ellende onder een laag plamuur zit. Wij repareren een bumper zodanig dat deze al bijna strak is en er slechts kleine oneffenheden zijn die met een klein beetje plamuren zijn weg te werken.

Gerepareerde bumper spuitklaar maken
Na het strakmaken moet de bumper reparatie nog voorzien worden van een grondlaag (primer), waarna de bumper zogenaamd spuitklaar is.

Spuiten gerepareerde bumper
Een gerepareerde bumper die (gedeeltelijk) in de primer staat, hoeft alleen nog licht te worden geschuurd waarna deze gespoten kan worden in iedere gewenste kleur. Indien de bumper al in juiste kleur is en verder niet beschadigd, kan in veel gevallen ook alleen de bumper reparatie plaatselijk worden bijgespoten (spotrepair). Hiermee kan ongeveer de helft worden bespaard op de spuitkosten.