Kunststoflassen

De Bumperspecialist heeft al ruim 20 jaar ervaring met kunststoflassen.
Kunststoflassen is een techniek om kunststof (deel-)producten aan elkaar te verbinden met behulp van een lasdraad en hete lucht.
Deze techniek is echter ook prima geschikt om gescheurde kunststof producten te repareren, zoals bumpers.


Hoe werkt het in praktijk?

We frezen aan zichtzijde van de bumper een V-vormige groef van 3-5mm over de gehele scheurlengte. Met behulp van onze speciale kunststoflasapparatuur blazen we hete lucht in de groef en tegen de lasdraad, waardoor beiden (gedeeltelijk) smelten. Hierdoor kunnen we de lasdraad langzaam in de groef geleiden, waardoor het materiaal aan beide kanten van de scheur met elkaar verbonden wordt.
Als de gehele groef gelast is, kunststoflassen we aan binnenzijde een dunne platte lasdraad met een breedte van 8-10 mm over de scheur om extra stevigheid te creƫren. In sommige gevallen frezen we ook aan binnenzijde een groef, indien een platte lasdraad voor problemen bij montage kan zorgen doordat deze wat verder uit steekt.
Als beide kanten gelast zijn, schuren we het overtollige materiaal van de lasdraad grof af. De platte lasdraad aan binnenzijde laten we zoals deze is om zoveel mogelijk sterkte te behouden.

Apparatuur
De bumperspecialist beschikt over een professioneel kunststoflasapparaat van het merk "Leister". Dit apparaat is aangesloten op een externe luchttoevoer (compressor) welke zorgt voor een luchtstroom door het apparaat. Het verwarmingselement in het apparaat zorgt ervoor dat de luchtstroom wordt verhit om met een temperatuur tussen de 300 en 400 graden Celsius uit het apparaat geblazen te worden. Deze temperatuur is digitaal instelbaar op 3 graden celsius nauwkeurig. De luchttoevoer kan middels een extern ventiel worden ingesteld. Beide instellingen zijn van belang om een goede las te bewerkstelligen.
Voor reparatie Na reparatie