Donorbumper

Reparatie door gebruik donorbumper

Soms is een bevestigingspunt of ander gedeelte van een bumper zodanig beschadigd of stuk, dat dit niet meer te repareren is.
Zeker bij de jongere generatie auto's zijn de bevestigingsranden bij de aansluiting naar spatscherm erg slap geconstrueerd, waardoor deze vaak bij demontage stuk gaan. Soms zijn deze nog te repareren, maar omdat de bumpers tegenwoordig zeer strak aansluiten op de carrosserie is komt dit zeer nauw. Omdat we vaak goed te repareren of nette bumpers krijgen, waarvan deze bevestigingsranden stuk zijn, verzamelen we tegenwoordig deze gedeelten uit donorbumpers van de auto's waarbij dit vaak voor komt.
We kunnen hiermee een andere bumper van hetzelfde type repareren door simpelweg het kapotte gedeelte er af te zagen en het donordeel eraan te kunststoflassen. Wij hebben hier inmiddels ruime ervaring mee, waardoor een bumper met een donordeel net zo goed bruikbaar is als een andere schadebumper. Soms maken we zelfs van 2 kapotte bumpers weer 1 goede door de 2 goede helften aan elkaar te lassen. De bumpers moeten na een dergelijke reparatie nog strakgemaakt en gespoten worden voor een net eindresultaat.

Het kan ooit voorkomen dat wij op dat moment geen donorbumper ter beschikking hebben. In dat geval kan wellicht uw eigen oude bumper als donor dienen, mits het gedeelte dat wij nodig hebben bij uw bumper nog in orde is.

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van reparatie mbv donorbumpers:

Terug