Onze werkwijze:

Hoe worden onze bumpers standaard afgeleverd?
Wij leveren een gerepareerde bumper zodanig af dat een willekeurige autospuiter de bumper kan strakmaken en spuiten. Een gerepareerde bumper wordt door ons tpv de reparatie grof afgeschuurd zodat evt aanwezige oneffenheden (zo goed als mogelijk) weg zijn. Wij maken de bumpers standaard niet geheel spuitklaar (geen plamuur/grondlak) omdat de meeste autospuiters dit zelf het beste kunnen en willen doen. Op de foto's onderstaande foto's kunt u een voorbeeld zien van een bumper voor reparatie en hoe deze door ons is afgeleverd aan de klant. Overigens is de betreffende bumper een exemplaar met schadecode C. Voor meer informatie zie schadecodes

Kunststoflassen
Reparatie van kunststof onderdelen gebeurt door middel van kunststoflassen, mits het een lasbaar materiaal betreft. Bij kunststoflassen wordt met behulp van hete lucht het materiaal verhit tot de juiste temperatuur. Door toevoeging van lasdraad van hetzelfde materiaal, worden de kunststof delen aan elkaar gesmolten. De ingestelde temperatuur is hierbij zeer belangrijk; te hete lucht heeft een slechte hechting tot gevolg, terwijl te koude lucht het kunststof niet smelt.
Daarom heeft de Bumperspecialist een speciaal lasapparaat wat de lucht tot op 5 graden Celcius nauwkeurig verhit, waardoor een stevige las gegarandeerd is.

Uitdeuken
In sommige gevallen is de lak van de bumper weinig of niet beschadigd en zit er enkel een deuk in de bumper. Vaak kunnen we deze deuk er voor 95% uithalen zonder dat de bumper opnieuw gespoten moet worden. U bespaart hiermee vele euro's aan spuitkosten. Hieronder ziet u foto's van een auto met een deuk in de bumper voor en na reparatie zonder spuiten.

Voor reparatie Na reparatie

Spuitwerk en montage
Wij kunnen de bij ons bestelde of gerepareerde bumper ook (tegen meerprijs) voor u laten spuiten en monteren. Voor uitgebreide informatie: klik hier.   Copyright 2015 De Bumperspecialist | bumper | voorbumper | achterbumper | Overzicht merken bumpers