Onze werkwijze:

Hoe worden onze bumpers standaard afgeleverd?
Wij leveren een gerepareerde bumper zodanig af dat een willekeurige autospuiter de bumper kan strakmaken en spuiten. Een gerepareerde bumper wordt door ons tpv de reparatie grof afgeschuurd zodat evt aanwezige oneffenheden (zo goed als mogelijk) weg zijn. Wij maken de bumpers standaard niet geheel spuitklaar (geen plamuur/grondlak) omdat de meeste autospuiters dit zelf het beste kunnen en willen doen. Op de foto's onderstaande foto's kunt u een voorbeeld zien van een bumper voor reparatie en hoe deze door ons is afgeleverd aan de klant. Overigens is de betreffende bumper een exemplaar met schadecode C. Voor meer informatie zie schadecodes

Kunststoflassen
Reparatie van kunststof onderdelen gebeurt door middel van kunststoflassen, mits het een lasbaar materiaal betreft. Bij kunststoflassen wordt met behulp van hete lucht het materiaal verhit tot de juiste temperatuur. Door toevoeging van lasdraad van hetzelfde materiaal, worden de kunststof delen aan elkaar gesmolten. De ingestelde temperatuur is hierbij zeer belangrijk; te hete lucht heeft een slechte hechting tot gevolg, terwijl te koude lucht het kunststof niet smelt.
Daarom heeft de Bumperspecialist een speciaal lasapparaat wat de lucht tot op 5 graden Celcius nauwkeurig verhit, waardoor een stevige las gegarandeerd is.

Uitdeuken
In sommige gevallen is de lak van de bumper weinig of niet beschadigd en zit er enkel een deuk in de bumper. Vaak kunnen we deze deuk er voor 95% uithalen zonder dat de bumper opnieuw gespoten moet worden. U bespaart hiermee vele euro's aan spuitkosten. Hieronder ziet u foto's van een auto met een deuk in de bumper voor en na reparatie zonder spuiten.

Voor reparatie Na reparatie

Spuitwerk en montage
Wij kunnen de bij ons bestelde bumper ook voor u laten spuiten en monteren. Wij kunnen u spuitwerk in 2 kwaliteiten aanbieden:
1- Low budget: Hierbij is er door de korte doorlooptijd kans op kleine imperfecties, maar het eindresultaat is voor gebruikte auto's zeer acceptabel. Richtprijs*: 325 incl. montage voor 1 bumper.
2- High Quality: Hierbij wordt de bumper zeer nauwkeurig strakgemaakt en gespoten. Zeer net resultaat, geschikt voor nieuwe auto's. Richtprijs*: 425 incl. montage voor 1 bumper.
* Richtprijs is op de meeste bumpers van toepassing, echter vergen sommige bumpers door hun vorm of schade meer voorbewerkingstijd, waardoor de prijs hoger kan liggen. Ook is de montage van sommige bumpers erg arbeidsintensief of juist zeer eenvoudig, waardoor de genoemde richtprijs kan afwijken.

Voorwaarde is dat er geen (of zeer beperkte) schade aan carrosserie is. Wij willen de auto altijd eerst zien om dit te beoordelen en een goede prijsopgaaf te kunnen doen. Indien er meer schade aan carrosserie is verwijzen wij u graag door naar een autoschadeherstelbedrijf. 

Mochten wij tijdens demontage verborgen schade of gebreken tegenkomen, dan zullen wij altijd met u overleggen voordat wij extra kosten in rekening brengen, zodat u nooit achteraf voor verassingen komt te staan.

Kleur: Als u de auto niet langer dan 1 werkdag kunt missen dan hebben we om de exacte kleur te bepalen, de kleurcode en een onbeschadigd stukje (min. 5x5cm) van de oude bumper nodig.
Kunt u de auto een aantal werkdagen missen, dan kunnen we de bumper eerst demonteren en in geheel afgeven bij de spuiterij voor de bepaling van de kleur.

Opmerking: Er zal altijd een gering kleurverschil optreden tussen nieuw gespoten delen en de aangrenzende delen. Wilt u dit absoluut niet, dan moeten de aangrenzende delen als spatscherm en motorkap worden uitgespoten. Hierbij lopen de kleuren in elkaar over, waardoor er geen kleurverschil zichtbaar is. Tegen meerprijs kunnen wij dit uiteraard ook voor u verzorgen.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de bumper bij u in de buurt te laten spuiten. Standaard leveren wij de bumpers in zodanige staat af dat elke willekeurige (auto)spuiter de bumper kan strakmaken en spuiten. 
Wij kunnen u de volgende schadeherstelbedrijven aanbevelen, waar wij de bumper tegen meerprijs kunnen afleveren::

Regio Rotterdam:
Glasbeek Autoschade BV
Noordkade 24
2741 EV Waddinxveen
www.glasbeek.nl
Regio Amsterdam:
Duyndam Autoschade BV
H.J.E.Wenckebachweg 65-69
1096 AK Amsterdam
www.duyndam.nl   Copyright 2014 De Bumperspecialist | bumper | voorbumper | achterbumper | Overzicht merken bumpers